Τετάρτη 22 Ιουνίου 2011

Βαγγελιώ Γκένιου και το Θεατρικό έργο "Η μικρή μας πόλη"

Από τις πολιτιστικές εκδηλώσεις του Δήμου Σερρών
Γράφει ο Γιώργος Ηλ. Κέππας.
Στα πλαίσια των  πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου Σερρών για τα ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ 2011 η Ερασιτεχνική Σκηνή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ (ΔΗμοτικό ΠΕριφερειακό ΘΕατρο ) Σερρών, παρουσίασε...

στις 21 Ιουνίου ημέρα Τρίτη και ώρα 9 μ.μ. στα «ΑΣΤΕΡΙΑ» Σερρών το  θεατρικό έργο του Αμερικανού μυθιστοριογράφου και θεατρικού συγγραφέα  Θόρντον Ουάιλντερ  «Η μικρή μας πόλη». (Πρωτότυπος τίτλος Our Town, 1938, βραβείο Πούλιτζερ).

Στα θεατρικά έργα του συγγραφέα φανερώνονται οι αρετές  της τεχνικής και του ρυθμού που βρίσκουν την πλήρη έκφρασή τους  στη «Μικρή μας πόλη». Είναι μια τρυφερή και ευαίσθητη ιστορία που διαδραματίζεται σ’ ένα  χωριό και περιγράφει την καθημερινή ζωή των κατοίκων της. Είναι η παρουσίαση της ανθρώπινης καθημερινότητας σε όλες τις εποχές του χρόνου. Παντού,  όπου υπάρχει ανθρώπινη κοινωνική ζωή, εκεί υπάρχει και ο εγωισμός, η καθημερινότητα, η αίσθηση πως είμαστε αιώνιοι , η αδιαφορία για τον πόνο του διπλανού, η υποκρισία. Μόνο κάποια ανθρώπινη απώλεια  μας συνεφέρνει. Αλλά και αυτό δυστυχώς για λίγο μόνο
Σε αυτό το ταξίδι «της μικρής μας πόλης» που μπορεί να είναι η δική μας πόλη ή το χωριό μας βρήκαμε συνταξιδιώτες τις ψυχές μας έστω και για λίγο, συγκινηθήκαμε και να ψυχαγωγηθήκαμε μαζί.
Για μας η θεατρική αυτή παράσταση είχε μια ιδιαίτερη σημασία, διότι συμμετείχε σαν ερασιτέχνης ηθοποιός η συμπολίτης  μας και Κοινοτική Σύμβουλος  Βαγγελιώ Γκένιου, που μας εντυπωσίασε με τις αξιόλογες  υποκριτικές της ικανότητες. Μας αποκάλυψε, πως είναι και μια ταλαντούχα γοητευτική ερασιτέχνης ηθοποιός.
Σε ερώτησή μου πριν από την παράσταση «Πως θα μπορέσεις να υποκριθείς το ρόλο σου»; Μου απάντησε ευθέως και χαριτολογώντας, «Μα δε θα υποκριθώ, θα  παίξω τον εαυτό μου» !
Να σημειώσουμε, πως η είσοδος στην αίθουσα ήταν ελεύθερη. Τυχεροί όσοι πρόλαβαν και χάρηκαν την πετυχημένη παρουσίαση «της  Μικρής μας πόλης».

Φωτογραφίες: Ευθυμιάδης Γεώργιος







 
Βίντεο: Ευθυμιάδης Γεώργιος




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου