Τρίτη 24 Απριλίου 2012

Το πανηγύρι της Ζωοδόχου Πηγής Βαμβακοφύτου

Στις 19 και 20 Απριλίου

της Δέσποινας Νικολάκη


(από την Τοπική Εβδομαδιαία Εφημερίδα   ΤΥΠΟΣ Σιντικής & Ηράκλειας με ημερομηνία έκδοσης 24/04/2012 )...


     "Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος δεκάδες πιστοί συνέρρευσαν 19 και 20 Απριλίου, στο παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής στο Βαμβακόφυτο, προκειμένου να προσευχηθούν και να ζητήσουν τη χάρη της Παναγίας μας.

      Στο σημείο αυτό πιστοί από το χωριό αλλά και από όλο το Δήμο της Σιντικής έρχονται κάθε χρόνο αφού αποτελεί ξεχωριστή τιμή για όλους να προσευχηθούν στο ξωκκλήσι που είναι αφιερωμένο στη Θεομήτορα Παναγία ως Ζωηφόρος και Ζωοδόχος Πηγή, αφού γέννησε τη Ζωή, που είναι ο Χριστός.
       Χαρακτηριστικό επίσης της ημέρας είναι ο αγιασμός που πίνουν οι προσκυνητές από την πηγή που αναβλύζει από βράχο 200 μέτρα βόρεια, καθώς επίσης και η επίθεση λάσπης σε σχήμα σταυρού στο μέτωπο για να έχουν υγεία οι ίδιοι και οι οικογένειες τους.
       Και φέτος με τις ευλογίες του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ.κ. Μακάριου, πριν από τη γιορτή της Ζωοδόχου Πηγής, η εκκλησιαστική Επιτροπή της Ενορίας του Βαμβακοφύτου, σε συνεργασία με την Πρόεδρο της Κοινότητας Ελένης Κέππα και εθελοντική ομάδα, ασχολήθηκαν με τον εξωραϊσμό, τη διαμόρφωση, τις επισκευές και τον καθαρισμό του Ναΐσκου αλλά και του περιβάλλοντος χώρου, ώστε ο εορτασμός να είναι εξίσου λαμπρός όπως και τα προηγούμενα χρόνια."








Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου