Κυριακή 24 Απριλίου 2011

Ζωοδόχος Πηγή - Ευχαριστήριο

Γράφει ο Γιώργος Ηλ. Κέππας

    Το παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής με το Αγίασμά του είναι αφιερωμένο
 στην Θεομήτορα Παναγία ως Ζωοφόρος και Ζωοδόχος Πηγή, αφού γέννησε τη Ζωή, που είναι ο Χριστός. Γιορτάζει την Παρασκευή της Διακαινησίμου και κάθε χρόνο γίνεται Θρησκευτικό Πανηγύρι.
    Πριν λίγες μέρες η Εκκλησιαστική Επιτροπή της Ενορίας μας με τα νέα παιδιά που ανέλαβαν γεμάτα όρεξη για προσφορά έργου, σε συνεργασία με την Πρόεδρο της Κοινότητάς μας, αποφάσισαν τον εξωραϊσμό, τη διαμόρφωση, τις  επισκευές και καθαρισμό του Ναΐσκου και του περιβάλλοντος χώρου.
    Κατασκεύασε η Εκκλησιαστική Επιτροπή  νέο τέμπλο (το παλιό ήταν σχεδόν σάπιο), αντικατέστησαν τον Δεσποτικό Θρόνο, έγιναν υδροχρωματισμοί και ελαιοχρωματισμοί του Ναΐσκου.
    Μετά από ενέργειες της Προέδρου Κέππα Ελένης ήρθαν σκαπτικά-γεωπροωθητικά μηχανήματα (γκρέιντερ και μπουλντόζες) από την τεχνική Υπηρεσία  της Περιφέρειας Σερρών, του Δήμου Σιντικής και του ΤΟΕΒ διάνοιξαν, ισοπέδωσαν το χώρο και έριξαν ψιλό χαλίκι, δημιούργησαν αυλάκια και τοποθέτησαν σωλήνες για τα όμβρια ύδατα. Μεγάλη ήταν και η προσφορά σε προσωπική εργασία και υλικά δημοτών μας που ζήτησαν την ανωνυμία. Τους ευχαριστούμε θερμά. Τις παραμονές του πανηγυριού ομάδα εθελοντών θα μεταβεί στη Ζωοδόχο Πηγή για ένα τελικό καθαρισμό του Ναΐσκου και της περιοχής. Θα προηγηθούν σχετικές ανακοινώσεις από την Εκκλησία.
    Ενδεικτικές είναι οι πανοραματικές φωτογραφίες του Γιώργου Ευθυμιάδη, που δίνουν μια γενική εικόνα του χώρου τις τελευταίες ημέρες των εργασιών. Πρέπει να συμπληρώσουμε, ότι και ο δρόμος που οδηγεί στο παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής κατά το δυνατόν διορθώθηκε. Ο καθένας αφού επισκεφθεί την περιοχή θα έχει καλύτερη άποψη για το έργο που έγινε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου